Volledig scherm
Maksim (14), Denis (10) en Arina (5). © AD/Privéfoto

Wake bij Detentiecentrum Zeist voor Maksim, Denis en Arina

CULEMBORG - Sympathisanten van het gezin Andropov uit Culemborg gaan van vrijdagmiddag tot en met zaterdagochtend een wake houden bij het Detentiecentrum Zeist. Daar zit het gezin opgesloten om uitgezet te worden naar Oekraïne.

Er is veel ophef in de lekstad over het dreigende uitzetten van het gezin met de kinderen Maksim (14), zijn broer Denis (10) en zusje Arina (5). Hun scholen, scholengemeenschap Lek & Linge en basisschool Blink, zijn hiertgene in verzet gekomen. Ze hielden woensdag een lawaaidemonstratie. Bijna tienduizend mensen hebben online hun steun betuigd met de actie om uitzetting te voorkomen.

Ook de Culemborgse politiek heeft zich daarbij aangesloten. Er is een brief gestuurd naar staatssecretaris Mark Harbers met het verzoek gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid om zo het gezin in Nederland houden.

De wake wordt georganiseerd en ondersteund door de PopUpKerk, burgerbeweging DeGoedeZaak, de Raad van Kerken en basisschool Blink uit Culemborg. De wake is een ultieme poging om de staatsecretaris over te halen het gezin in Nederland te houden. De uitzetting staat gepland voor zaterdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland