Volledig scherm
Robert de Jong komt als eerste over de finish bij de amateurs. © Ed van Alem

Arnhemmer De Jong zegeviert in Boxmeer, dorpsfavoriet Wulterkens derde

Daags na de TourBOXMEER – Robert de Jong heeft de amateurkoers van Daags na de Tour gewonnen. De wielrenner uit Arnhem versloeg maandag in een sprint-a-deux junior Ian Spenkelink uit Nijverdal.

De regionale favoriet Koen Wulterkens (Boxmeer) van het Computron Cyclingteam werd derde.

De amateurrenners en de junioren reden bij het wielerevenement in Noord-Brabant een gecombineerde race over 60 kilometer, als voorprogramma van het wielercriterium voor profs, dat vanavond wordt verreden.

Spenkelink maakte de koers de hele wedstrijd hard. De Tukker ging de helft van de wedstrijd alleen op kop, met daarachter een achtervolgende groep. Daarin reed ook Wulterkens, bovendien zat Dennis Willems (ook uit Boxmeer) ook in die groep.

Uiteindelijk hield Spenkelink alleen op kop rijden niet vol en kwam het peloton weer bij elkaar. Daaruit ontsnapte winnaar De Jong, die in een man-tegen-mangevecht Spenkelink versloeg. Daarachter sprintte Wulterkens naar de derde plaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport