Volledig scherm
Tom Dumoulin (tweede van links), Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen (rechts) staan klaar voor de start van Daags na de Tour 2018. © Theo Peeters

Daags na de Tour nodigt regionale talenten uit voor profcriterium

BOXMEER - Voor het eerst in jaren staan er bij de profwedstrijd van Daags na de Tour weer amateurs aan de start. De organisatie van het wielercriterium uit Boxmeer heeft drie talenten uit de regio aan het veld toegevoegd.

Millenaar Kevin Minten (23) en Oeffeltenaren Xavier Poels (21) en Philip Heijnen (19) mogen zich opmaken voor hun debuut bij Daags na de Tour, volgende week maandag in Boxmeer. De drie amateurs uit het Land van Cuijk hebben van de organisatie een zogenaamde wildcard gekregen.

Quote

Op deze manier kunnen we de jongens laten ruiken aan profcir­cuit

Pierre Hermans, Rondebaas Daags na de Tour

Het besluit komt voort uit overleg tussen het bestuur van de profronde en Cycling Service. Volgens het bedrijf dat zorgt voor bemiddeling tussen de criteriums en de renners is deelname van enkele amateurs geen probleem.

Opvallend is het overigens wel. Voor jaren terug maakte Daags na de Tour aan de inschrijving van renners zonder contract nog een einde, omdat ze vanwege hun niveau weerstand opriepen bij de profs.

Ferdi van Katwijk uit Oploo is een van de laatste amateurs die meedeed met de profs in Boxmeer, dat was vier jaar geleden. ,,Op deze manier kunnen we de jongens laten ruiken aan profcircuit en ons criterium van regionaal aanzien voorzien”, reageert rondebaas Pierre Hermans. 

Daarbij komt dat Minten, Poels en Heijnen anders niet kunnen starten bij de 45ste editie van ‘Daags’, omdat er dit jaar geen wedstrijd is voor de amateur A-klasse. 

Volledig scherm
Kevin Minten (links) en Xavier Poels. © Jos Kafoe/Orange Pictures
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport