Volledig scherm
Juul van Loon sleurt op kop in Boxmeer, met de latere winnaar Elias de Bruijne. © Ed Van Alem

De Bruijne verslaat lokale held Van Loon in Boxmeer

Daags na de TourBOXMEER - Elias de Bruijne is maandagmiddag bij het wielerspektakel Daags na de Tour in Boxmeer Nederlandse kampioen journalisten geworden. De renner uit Utrecht versloeg in de sprint de lokale favoriet Juul van Loon.

Van Loon (Cuijk) en De Bruijn imponeerden in het Brabantse dorp. In de vierde van de twintig rondes reed Van Loon, een mountainbiker van origine, al weg op het circuit. Na vijf ronden kreeg hij gezelschap van De Bruijn.

Oud-kampioen

Samen liepen ze steeds verder weg van de rest. Nadat De Bruijne een aanval van Van Loon (oud-Nederlands kampioen journalisten) afsloeg vlak voor het einde, sprintte hij zelf in de Spoorstraat naar de nationale kampioerstrui. Nick de Rijke werd derde.

De uit Boxmeer afkomstige Sander Berends viel al vroeg in de wedstrijd uit. Hij werd gelanceerd door een stootkussen en moest bij de EHBO gehecht worden aan zijn lip.

Leendert Pot won de categorie boven de 60 jaar, Nicole van Batenburg schreef de koers bij de vrouwen op haar naam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport