Volledig scherm
Mike Teunissen van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. © Joris Knapen/ANP

Komt de eerste Nederlander in de gele trui sinds Erik Breukink naar Boxmeer?

BOXMEER  - De dag voor de eerste etappe van de Tour de France sprak Pierre Hermans van Daags na de Tour in Brussel nog met Mike Teunissen. Hij wilde graag naar Boxmeer komen, zei Teunissen die dag. Maar toen wist Hermans nog niet dat de renner van Jumbo-Visma de eerste etappe zou winnen. 

Of de 26-jarige renner uit Ysselsteyn op maandag 29 juli daadwerkelijk aan Daags na de Tour meedoet? En zo ja, of hij in één klap een stuk duurder is geworden? Hermans hult zich in nevelen. ,,We zijn er druk mee", laat hij slechts weten. Een handtekening onder een contract is in ieder geval nog niet gezet.

De laatste gele truidrager in Boxmeer was Lance Armstrong in 1999, maar de Amerikaan raakte vanwege dopingperikelen zijn overwinningen kwijt. Daarvoor was het in 1997 de Duitser Jan Ullrich die als Tourwinnaar aan Daags na de Tour meedeed. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland