Volledig scherm
Jasper en Rosanne. © DG

Wielrenners scheuren langs voordeur Jasper en Rosanne, die nog geen dag in Boxmeer wonen

BOXMEER - Twintigers Jasper Buijs en Rosanne Francot wonen amper 24 uur samen aan de Steenstraat in Boxmeer. Gisteren sjouwden ze de laatste spullen naar binnen bij hun nieuwe woning, nu scheuren topwielrenners als Steven Kruijswijk en Mike Teunissen pal langs hun voordeur voor Daags na de Tour.

,,We wisten niet eens dat dit nu zou plaatsvinden’’, zegt Francot. ,,Maar het is wel leuk, ja.’’ Toen zij en haar vriend gisteren de weg voor hun kersverse woning afgezet zagen worden, hoorden ze voor het eerst van het jaarlijkse wielerevenement Daags na de Tour.

Buijs komt oorspronkelijk uit Geleen, Francot uit Mook. De twee, die vooral vanwege hun werk naar Boxmeer zijn verhuisd, vallen met Daags na de Tour met hun neus in de boter. ,,Het evenement is netjes neergezet, het is gezellig en er is genoeg te doen’’, vertelt Buijs.

Hoewel de twee geen wielerfanaten zijn, denken ze vrijwel de gehele avond bij hun deuropening te blijven staan. ,,Het gebeurt nu allemaal recht voor je deur’’, zegt Francot. ,,Dat maakt het een stuk makkelijker om te kijken.’’

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland