Een dakloze staat bij de AH aan de Daalseweg in Nijmegen, keurig achter de rode lijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dakloze staat bij de AH aan de Daalseweg in Nijmegen, keurig achter de rode lijn. © Bert Beelen

Bedelaar kost supermarkt klanten, sterke roep om bedelverbod

uitslag enquêteNIJMEGEN - Klanten van Nijmeegse supermarkten proberen bedelende daklozen te ontwijken. Een kwart gaat daarom soms naar een andere supermarkt, 10 procent doet weleens boodschappen op een ander tijdstip, wanneer er geen bedelaars zijn. Dat blijkt uit een enquête die De Gelderlander afgelopen week onder een grote groep mensen heeft gehouden.

Het toegenomen aantal daklozen dat bij supermarkten in Nijmegen staat te bedelen, zorgt duidelijk voor overlast. Daarom vinden velen dat bedelen verboden moet worden. De helft van de mensen vindt de bedelaars opdringerig. Sporadisch is er zelfs sprake van agressie en spugen.

Aan de andere kant: een derde stoort zich niet aan hun aanwezigheid en zegt geen last te hebben van daklozen. Ruim een op de vijf mensen geeft wel eens geld; een op de twintig geeft geen geld maar soms wel iets te eten. Bijna driekwart geeft nooit iets. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.