Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Het geheime afluistergenootschap van Maximator bleef vijftig jaar onder de radar

Enkele aanwijzingen zetten de Nijmeegse hoogleraar Bart Jacobs op het spoor van Maximator; een geheim afluistergenootschap. Een onthulling van jewelste.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Het Nijmeegse studentenleven platleggen om coronapiek? ‘Dan krijg je juist méér besmettingen’
  PREMIUM

  Het Nijmeegse studenten­le­ven platleggen om coronapiek? ‘Dan krijg je juist méér besmettin­gen’

  NIJMEGEN - De GGD telde afgelopen 24 uur 56 nieuwe corona-besmettingen in Nijmegen, het hoogste aantal tot nu toe. Studenten zouden voor een groot deel verantwoordelijk zijn. Moet de Waalstad het studentenleven twee weken volledig platleggen om de corona-crisis te bezweren, zoals arts-microbioloog Bert Mulder van het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in deze krant bepleitte?
 2. Afscheidsbrief van Nijmeegse verzetsman onthult aangrijpend verhaal: ‘Het is nu de 42ste zondag dat ik van huis ben’
  PREMIUM

  Afscheids­brief van Nijmeegse verzetsman onthult aangrij­pend verhaal: ‘Het is nu de 42ste zondag dat ik van huis ben’

  NIJMEGEN/BAD AROLSEN - Verzetsman Peter Will stierf tijdens een transport tussen twee concentratiekampen, in april 1945. Dat hij een afscheidsbrief aan zijn gezin in Nijmegen had geschreven, wist niemand. Tot het document in 2015 opdook in de oorlogsarchieven in Bad Arolsen. Het verhaal van de brief maakt nu deel uit van een reizende expositie in Duitsland.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.