Een illustratie uit het boek ‘Van kind naar Sint’
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie uit het boek ‘Van kind naar Sint’ © Hester van de Grift

Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Sinterklaas bestaat niet. Als kinderen 8 jaar zijn vertellen we ze botweg dat het allemaal nep is. Dat kan anders, dacht schrijfster Marlies Martens.

13 reacties

 • roberto

  2 jaar geleden
  Op Curacao was ik Sint,ik ben een blanke das dus makkelijk.Ik had 2 zwarte Pieten die zijn zwart das ook makkelijk, alleen wat lippen rood sminken en een paar ringetjes erin en klaar.Maar nu moeten zij roetveeg Piet worden haha dat kan echt niet, dat wordt door een paar gestoorden uit Holland steeds maar weer elk jaar bedacht.Roetveeg Pieten pfff.
 • Roy

  2 jaar geleden
  Goh, je leven zou maar afhangen van zwarte piet.  Hoe sneu ben je dan.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Wel goed dat er een leuk boekje over komt, plezier van geven kan blijven bestaan, is er altijd!  En kinderen kunnen echt wel eens een teleurstelling hebben, geeft niks,leer ze ermee omgaan, en maak er niet zo,n halszaak van!
 • Mart

  2 jaar geleden
  Je kunt ze toch vertellen dat er een groep van die mensen die hier in ons land hun toevlucht zochten, van alle gezindten kleur en ras, als dank daarvoor ons nu betichten dat wij discrimineren! Vertel je kinderen dat een deel van hen al onze gewoonten, geloof etc. om zeep willen helpen en dat wij ons als Nederlander in ons eigen land moeten aanpassen Het is alsof je visite krijgt en zij gaan bepalen wat jij in je eigen huis moet doen. Jij mag in de garage gaan slapen en je zij in jouw bed. Oh, en geef ze geen chocolaatje want dat is discriminerend, waar natuurlijk witte chocolade is toegestaan.
 • Eldenaar

  2 jaar geleden
  Ach, tegenwoordig wordt het je makkelijk gemaakt...... Het Sinterklaasfeest is niet meer.....

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.