Long-covid patient Jettie Rozemond.
Volledig scherm
PREMIUM
Long-covid patient Jettie Rozemond. © Erik van 't Woud

Jettie (34) moet leren leven met long covid: ‘Ik lijk soms wel dement’

DagboekJettie Rozemond (34) heeft long covid. Sinds maart 2020 zit ze thuis. Op verzoek van deze site hield ze twee weken lang een dagboek bij, waarin ze haar leven beschrijft. ,,Hopelijk houd ik het vol om een uur rechtop te zitten.’’

15 reacties

 • Robert de De Jong

  1 week geleden
  Jeetje heel veel sterkte met Long Covid Nederland tot succes te maken. Wat dapper om je mog zo in te spannen voor de gemeenschap terwijl jij zelf heel lang energie leven heb. Geweldig je bent een positief voorbeeld voor de maatschappij
 • geert daams

  1 week geleden
  Wat een naar verhaal,heel veel sterkte met alles en hoop van harte dat binnenkort de zon weer voor je gaat schijnen💞💞
 • Corien Rem

  1 week geleden
  Goed dat je ons een inkijkje geeft in het dagelijks leven van een Long Covid patient. Hier moet echt meer aandacht voor komen. Mijn respect voor je openheid en de energie die je steekt in de strijd voor erkenning en betere hulp. Succes!
 • Charles de Wit

  1 week geleden
  Grenningloh Moet jij niet ergens onder een brug gaan zitten? Want als je niet weet waar je het over hebt en het niet zelf hebt meegemaakt, dan moet je als troll gewoon wegwezen.
 • Astrid van Empel

  1 week geleden
  Het bijhouden van deze week, zal ook een extra opgaaf geweest zijn Jettie. Respect. Prima weergave zoals het is, gaat, je voelt. Waarbij anderen weer andere diversiteiten aan klachten hebben. Persoonlijk loop ik niet tegen onbegrip aan. Of komt t omdat ik echt bijna altijd thuis ben. Alleen eigen mensen zie? Reacties van onbegrip doe ik af met schouder ophalen: “ zij zijn niet wijzer”. Wat n geluk voor hen! 22 mnd heb ik geen reuk smaak. Ergst Reuk: dit waarschuwing signaal mist. Best eng.
 1. SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  SEH-arts Heleen Lameijer: ‘Niet genoeg aandacht voor mensen met mentale klachten door corona’

  Als Spoedeisende Hulp arts ziet Heleen Lameijer het coronavirus van dichtbij toeslaan. Maar wanneer ze thuiskomt, Instagram opent en de berichtjes in haar inbox checkt, ziet ze ook heel andere gevolgen van de crisis: niet de lichamelijke, maar de geestelijke. Een geluid waar ze op haar profiel aandacht aan wil besteden. Een week lang zet ze haar Instagrampagina @makesciencework, waar ze al jaren medische kennis en inzichten deelt, in het teken van mentale gezondheid. “Daar is momenteel niet genoeg aandacht voor.”