Lachgas gebruiken in een auto, voor sommige jongeren de normaalste zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Lachgas gebruiken in een auto, voor sommige jongeren de normaalste zaak. © Sanne Donders

Partydrug met keerzijde, ex-gebruikers lachgas waarschuwen: ‘Begin er nooit aan’

Verlammingsverschijnselen tot aan dwarslaesies toe en dodelijke ongevallen in het verkeer. Nee, lachgas is al lang zo onschuldig niet meer. Drie ex-gebruikers vertellen. ,,Mijn advies: begin er nooit aan!’’

15 reacties

 • Sjon

  10 maanden geleden
  Als medewerker in een ziekenhuis weet ik dat lachgas slecht is. Het is zo dat lachgas al jaren niet meer gebruikt wordt omdat dat bekend is binnen de medische wereld. De gevolgenen en de verschijnselen van lachgas zijn al vele tientallen jaren bekend. Dus waarom dan geen verbod?
 • Patch

  10 maanden geleden
  Ze sterven niet, worden chronisch mentaal en/of fysiek beperkt: extra balast voor de maatschappij.
 • Greatest

  11 maanden geleden
  Corona is een treffend voorbeeld van de onbezonnenheid van de jeugd. Het interesseert ze niet want ze denken het toch niet te krijgen. En om een ander geven ze al helemaal niets. Dus gewoon rijden na drugsgebruik en gewoon naar feestjes ondanks corona. Jongeren moet je niet voorlichten, dat helpt niet. Verbieden is het enige dat je kunt proberen.
 • Glentalloch

  11 maanden geleden
  Lekker laten gebruiken! Natuurlijke selectie vindt dan plaats : de hersenlozen die niets aan de maatschappij bijdragen sterven, en wij gaan rustig verder met ons leven. 
 • W. Peters

  11 maanden geleden
  Die blagen zijn al dom om eraan te beginnen.

Rivierenland