Jesse Laport, Stadsdichter Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Laport, Stadsdichter Arnhem. © Rolf Hensel

Stadsdichter Jesse is een rebel met een doel: ‘Ik heb na het optreden op Lowlands echt staan huilen’

videoARNHEM - Rebellen en dwarsdenkers staan aankomende boekenweek (7 t/m 15 maart) in de schijnwerpers. Schrijvers die durven te trappen tegen de gevestigde orde en onderwerpen eens van een heel andere kant belichten. Tussen deze rebellen kan Stadsdichter van Arnhem en Dichter des Gelderlands Jesse Laport niet ontbreken.

Wie Jesse Laport (28) zo op het eerste gezicht ziet, vraagt zich af wat er rebels aan hem is. Het driedelige pak doet heel andere dingen vermoeden, maar niets is wat het lijkt. Zijn haren in een knot, gekleurde ringen aan zijn vingers, alleen de nagels van zijn linkerhand (hij is links) zijn zwart gelakt en aan zijn voeten prijken Happy Socks.

Quote

Als je die teksten dan niet begrijpt, voel je je dom. Volgens mij is dat niet wat je met poëzie zou moeten willen

Hij omschrijft zichzelf als een empathische rebel. ,,Vroeger heb ik wel dingen uitgespookt, hoor. Graffiti spuiten bijvoorbeeld, maar dat deed ik dan wel op plekken waar anderen mensen er geen last van hadden. Ik wil mensen geen pijn doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.