Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Mens van het Liemers Museum in Zevenaar. ,,Grenzen zijn wat wij er van maken.’’ © Theo Kock

Niet op zoek naar grens, maar naar Liemerse verbinding

de grensZEVENAAR/ DOETINCHEM - Wie voelt zich Achterhoeker, wie inwoner van de Liemers? Waar ligt de grens tussen beide regio's? Deze zomer zoeken we antwoorden in steden, dorpen en buurtschappen.

Ze groeide op in Tilburg, studeerde geschiedenis in Nijmegen en woonde enige tijd in Zuid-Limburg. ,,Dat voelde echt als buitenland. Ik werd daar ook Hollander genoemd. Dat vond ik heel erg.’’

Inmiddels woont Ingrid Mens (61) alweer dertig jaar in Zevenaar. Ze werkt 24 jaar in het Liemers Museum, waarvan ze directeur is. Ze voelt zich op haar plek in de Liemers, die ze omschrijft als ,,een stukje Zuid-Nederland boven de rivieren.’’ Ze zegt: ,,Als ik in Tilburg ben voelt dat als thuis komen. Maar ik ben in Zevenaar ook op mijn plek.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Exclusief

Het beste van de Gelderlander
  1. Wéér gedoe met lesroosters Liemers College

    Wéér gedoe met lesroos­ters Liemers College

    DIDAM/ ZEVENAAR - Het Liemers College blijft worstelen met de lesroosters voor de bovenbouw. Sinds een paar weken zijn de lesroosters die in het begin van het jaar voor een grote chaos zorgden compleet omgegooid, maar het nieuwe rooster zorgt óók weer voor veel onvrede. Leerlingen klagen over het feit dat ze ineens veel nieuwe docenten hebben, dat de behandeling van de lesstof daardoor in de knel komt, dat ze nog steeds veel tussenuren hebben en met totaal andere leerlingen in de klas zitten. Tien tussenuren per week is geen uitzondering.

Liemers