Martijn Aarts woont al 25 jaar in de Driekoningenstraat in het Spijkerkwartier in Arnhem. ,,De gemeente vroegen we een paar jaar geleden om hulp, het liep de spuigaten uit. We waren met zeven gezinnen. Inmiddels zijn zes van hen verhuisd, ze waren de overlast zat.”
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Aarts woont al 25 jaar in de Driekoningenstraat in het Spijkerkwartier in Arnhem. ,,De gemeente vroegen we een paar jaar geleden om hulp, het liep de spuigaten uit. We waren met zeven gezinnen. Inmiddels zijn zes van hen verhuisd, ze waren de overlast zat.” © Erik van ’t Hullenaar

Van de 7 gezinnen die alarm sloegen over het Spijkerkwartier, zijn er al 6 verhuisd

de huisbazenARNHEM - Bijna een op de vier woningen in het Spijkerkwartier in Arnhem is in handen van beleggers. Nergens in Oost-Nederland is dat percentage zó hoog, blijkt uit gegevens van het Kadaster. Wat doet dat met een wijk? ,,Een gezin kan hier geen woning meer vinden.”

8 reacties

 • anne marie Voskamp

  2 maanden geleden
  Ik heb daar jarenlang op kamers gewoond, het waren ook jarenlang bijna alleen maar (studenten)kamers in de Driekoningenstraat bijvoorbeeld. Zo lang de regels worden gevolgd (langer dan X-aantal maanden wonen bijv.) snap ik het probleem niet. De meeste huizen in daar zijn geschikt voor kamerbewoning, daar is een tekort aan. Ik ben zelf ruim 15 jaar geleden weggegaan omdat ik in een rustige buurt wilde gaan wonen (gelukt). Ik had toen al niet in de 3K-straat met een gezin willen wonen.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Het is nog nooit een buurt geweest waar ik mijn kinderen zou willen laten opgroeien,dus er verandert eigenlijk weinig. Alleen het gemoedelijke sfeertje wat er vroeger hing is nu ook weg.
 • M. Stomp

  2 maanden geleden
  Nou geef mij die prostituees maar terug, vond de spijkerbuurt toen nog gezellig. Criminaliteit is er nog steeds, kijk wat er de afgelopen 2 jaar allemaal is gebeurd daar. En kijk waar de dames nu staan aan de westervoortse dijk, zou mn hond er nog niet uitlaten. Vind het ook niet stroken met de open seksuele samenleving waarin alles maar moet kunnen, behalve een paar schaars geklede dames achter een raam. Verder zit het propvol met huisjesmelkers, heb er 2 jaar gewoond.
 • FRA Peters

  2 maanden geleden
  Wij waren bezig een woning te kopen aan de rand van de Spijkerkwartier
 • Ron Ratelband

  2 maanden geleden
  Ik ben er “laten we zeggen” opgegroeid samen met mijn voetbalvriendjes, die er woonden. Mijn vriendjes woonde tussen de prostitués, arbeidsmigranten, studenten en kamerbewoners. De wijk had een niet al te beste naam. De wijk is overgenomen door wereldverbeteraars, die voor weinig geld veel huis wilde hebben. Die hebben ze nu. De meneer uit het artikel zal ook in die groep thuishoren, waarschijnlijk. We moet juist grote huizen opdelen, om zo iedereen te kunnen laten wonen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.