Claudia van Kesteren: 'Annie hielp me erbovenop'

de nieuwe marikensDe Nijmeegse fotograaf Sara Donkers en Gelderlander-redacteur Geert Willems gaan op zoek naar sterke vrouwen in stad en streek. Vandaag Claudia van Kesteren (1966), bekend als Nijmeegse Annie.

Volledig scherm
Claudia van Kesteren. © Sara Donkers

,,Op mijn 27ste ging het goed mis. Ik werkte net een half jaar in een groep moeilijk opvoedbare jongeren. Collega's vertrokken en na vier maanden was ik plots de ervaren kracht. De spanningen waren niet van de lucht en dat is nou net waar ik niet goed tegen kan. Toen het een keer helemaal uit de hand liep, ging ik op de wc zitten en kwam er niet meer af. Daar stond ik dan: 27 jaar en helemaal klaar. Het werk waarvoor ik zeven jaar had gestudeerd, kon ik niet meer doen.

,,Als kind was ik een dromertje. Ik speelde veel buiten en was dol op honden en paarden. Thuis had ik het lastig. Er waren veel spanningen en mijn ouders gingen uit elkaar. Ik wilde aandacht, dus ging klooien. Ik maakte me zwaar op, reed brommer, rookte en was in de weer met jongens, en dat allemaal voor mijn 16de. Toen ik van school werd gestuurd, werd ik boos en wilde ik bewijzen dat ik wel iets kon. Ik ging studeren om hulpverlener te worden.

,,Nijmeegse Annie heeft me er bovenop geholpen door te switchen van negatief naar positief. Een vriend vroeg of ik voor een bedrijfsfeest een typetje wilde doen en ze moest Annie heten. Er gebeurde iets met mezelf maar ook met de mensen. Ik kon ook alles doen wat ik vroeger niet mocht: me zwaar opmaken, plat Nijmeegs praten en zo met iedereen in contact komen. Ik heb veel van Annie geleerd. Ze gooit alles open, maakt de omgeving veilig door te ontwapenen, laat mensen lachen.

,,De act als Nijmeegse Annie is uitgegroeid tot mijn bedrijf Tante Theater. Ik produceer muziektheater en heb een kinderboek geschreven. Ik begeef me op de zakelijke markt. Bedrijven kunnen een business boost krijgen door het inhuren van mijn Gun & Fun Show. EnterTrainen, dat is wat ik doe als Claudia van Kesteren: training met wat entertainment. Dat gebruik ik voor teambuilding, personeelsfeesten en managementcursussen. Mensen ontdekken hun kracht, maar mogen ook kwetsbaar zijn. Dat was ook mijn weg.’’

Lees over alle geportretteerde sterke vrouwen in ons dossier De Nieuwe Marikens.

Ken je ook een sterke vrouw? Tip De Gelderlander via redactie.nijmegen@gelderlander.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.