Rosan Reusken: 26 jaar en al haar vierde eigen bedrijf

de nieuwe marikensDe Nijmeegse fotograaf Sara Donkers en Gelderlander-redacteur Geert Willems gaan op zoek naar sterke vrouwen in stad en streek. Vandaag Rosan Reusken (1992) die al onderneemster was toen ze 14 jaar was en inmiddels aan haar vierde eigen bedrijf toe is.

Volledig scherm
Rosan Reusken. © Sara Donkers
Quote

Als je 'massage' en 'Nijmegen' intikte, kwam je bij mij terecht

,,In de zomer dat ik 14 jaar was, mocht ik nog geen vakantiewerk doen, dus besloten we met vier buurmeisjes Dierenverblijf Nijbroek op te richten. Nijbroek is een dorp tussen Deventer en Apeldoorn waar ik met mijn zus en twee broertjes woonde. 

,,We richtten een stal in, deden briefjes bij mensen in de bus en hadden een website. We pasten die vakantie vooral op honden. We lieten ze vier keer per dag uit en sommige wilden na afloop niet terug. We kwamen er zelfs mee bij Hart van Nederland.

,,De tweede onderneming was ons Circus Knal. Mijn oom gaf ons en vier neven en nichten elke zondag teken- en circusles. Daar kwamen voorstellingen uit voort, eerst alleen voor familie, later voor de basisschool. We speelden in het hele land en zelfs in België, soms een week. Ik was artiest en spreekstalmeester. Ik deed het management en onderhandelde over de prijs, ik vroeg 250 euro voor een voorstelling van drie kwartier.

,,Op m'n 19de verhuisde ik naar Nijmegen om fysiotherapie te studeren, later bewegingswetenschappen op de Radboud Universiteit. Ik wilde er al na mijn propedeusejaar iets mee doen, dus werd ik masseur bij Thermen Bussloo. Daar moest ik superhard werken en het verdiende niet zo goed. Dus begon ik mijn eigen massagepraktijk in mijn studentenhuis aan de Groesbeekseweg. Ik bleek goed vindbaar via Google. Als je 'massage' en 'Nijmegen' intikte, kwam je bij mij terecht.

,,Nu heb ik sinds januari mijn bedrijf Heroos, held in presenteren. Ik leer mensen hoe te spreken voor publiek. Dat is inhoudelijk: hoe vertel ik moeilijke materie bondig? Maar ook technisch: hoe maak ik contact? Veel bekenden zeiden me: 'Moet je niet eerst ergens werken en ervaringen opdoen?' Ik dacht begin dit jaar even: shit, ik heb geen baan. Maar dat heb ik achter me gelaten. Als je ervoor gaat, lukt het. Inderdaad: nu ik er fulltime mee bezig ben, merk ik dat het gaat vliegen.’’

Lees over alle geportretteerde sterke vrouwen in ons dossier De Nieuwe Marikens.

Ken je ook een sterke vrouw? Tip De Gelderlander via redactie.nijmegen@gelderlander.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.