Yvon Demouge: altijd op zoek naar sponsors

de nieuwe marikensDe Nijmeegse fotograaf Sara Donkers en De Gelderlander-redacteur Geert Willems zoeken sterke vrouwen in stad en streek. Vandaag Yvon Demouge (1951), die het hele jaar door sport voor goede doelen. Ze is de moeder van oud-voetballer Frank Demouge.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Yvon Demouge Nieuwe Mariken Sara Donkers © Sara Donkers
Quote

Ik heb aan 30 edities van de Zevenheuve­len­loop meegedaan, ook al mankeerde ik iets

,,Sinds ik met pensioen ben als röntgenlaborant, heb ik het alleen maar drukker gekregen. Ik ben al zo'n 20 jaar betrokken bij het Radboud Running Team dat aan de Roparun meedoet, de laatste jaren als teamcaptain. We lopen van Parijs naar Rotterdam en van tevoren organiseren we van alles om geld bij elkaar te krijgen: de mini-Roparun voor scholieren, een pubquiz, een spinningmarathon. Ik ben altijd op zoek naar sponsors. Vorig jaar brachten we 40.000 euro bij elkaar, het wordt telkens meer. Maar ik help Nijmeegse instellingen ook met het doen van aanvragen bij de Roparun: De Liedjesfabriek, hospice Betlehem, kindergasthuis de Boeg bijvoorbeeld. Die hebben zo ook veel geld binnengekregen.

,,Vorig jaar was het helemaal te gek met wandelen, hardlopen en fietsen. Ik heb een deel van de route naar Santiago de Compostella gelopen, de Strand Zesdaagse, voor de 25ste keer de Vierdaagse en ik moest trainen om de Mont Ventoux op te fietsen. De eerste keer kwam ik niet eens de Oude Holleweg op. Maar ik heb het gered, zonder af te stappen.

,,Als mensen tegen me zeggen dat ik iets niet kan, ga ik het juist proberen. Blessures houden me niet tegen. Ik heb aan 30 edities van de Zevenheuvelenloop meegedaan, ook al mankeerde ik iets. In aanloop naar de laatste editie moest ik regelmatig naar Maastricht, ook 's nachts, omdat het kind van mijn zoon Frank erg ziek was. Tegelijkertijd moest zijn vrouw bevallen. Dat was een zware tijd, maar die Zevenheuvelenloop wilde ik niet missen.

,,Afgelopen zondag waren al mijn zeven kleinkinderen hier. Ook Anna-Helouisa van Frank, die de rest van het jaar bij haar moeder in Brazilië woont. Ze kwam twee jaar geleden bij verrassing op bezoek, geregeld door All you need is love. Tien dagen daarvoor stond ze op het vliegveld te wachten, maar mocht ze niet mee naar Nederland. Stond Robert ten Brink plots voor de deur, én Anna-Helouisa. Frank kon niks meer zeggen.’’

Lees over alle geportretteerde sterke vrouwen in ons dossier De Nieuwe Marikens.

Ken je ook een sterke vrouw? Tip De Gelderlander via redactie.nijmegen@gelderlander.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.