Hennie Linders
Volledig scherm
PREMIUM
Hennie Linders © Sara Donkers

Maar Hennie ‘Henniesee’ Linders heeft riefkuukskes

De nijmeegsteIn een serie interviews met bekende en onbekende inwoners, die er geboren en getogen zijn, gaat De Gelderlander op zoek naar ‘De Nimweegste’. Daar hoort zeker melkboer en NEC-fan Hennie Linders (1960) bij. Als ‘Henniesee’ heeft Hennie Linders zich in hilarische filmpjes ontwikkeld tot de bekendste fan van de Nijmeegse voetbalclub. Maar zijn liefde geldt de hele stad. 

6 reacties

 • KNijmegenaar

  6 maanden geleden
  Zijn winkel is een bijzondere en dat komt vooral ook door het zeer diverse assortiment waarbij hij ook van tijd tot tijd ergens een of ander (rest)partij had ingekocht. Zo had hij eens, wellicht wel 15-20 jaar terug, een winkelwagentje vol met verschillende pannen en de toen gekochte Duitse steelpan en koekenpan gebruik ik nog zeer regelmatig. En die Franse roomboterkoekjes per stuk verpakt in een grote zak waren ook niet te versmaden. Die riefkuukskes kennen ze over de grens min of meer als reibeküchen, populair om met appelmoes te eten. Hoog tijd om deze sympathieke winkel weer te bezoeken.
 • OogvanNijmegen

  6 maanden geleden
  Ik heb een jaar of 8 'ien de buurt' gewoond en even snel naar de winkel van José en Hennie kon niet. Altijd even kletsen. En de pa van Hennie hielp nog wel eens in de winkel. Die had het dan over de " vierkante ham" als je een ons ham wilde. Nog steeds groeten we elkaar wanneer we elkaar zien. Voor mij is Hennie de winnaar. 
 • HerrVorragend

  6 maanden geleden
  Ik heb de eer (!) Hennie persoonlijk te kennen. Gouden hart, gouden kerel !! Een totaal authentiek persoon. Goudeerlijk en recht voor zijn raap.
 • Reur

  6 maanden geleden
  Mooi opgeschreven verhaal over deze sympathieke man.
 • Gelderman

  6 maanden geleden
  Hij spreekt het mooie wat ‘zuigende’ Nimweegs. Leuke vent!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

 2. Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'
  Play

  Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'

Nijmegen e.o.