In deze singel in de Rietkampen groeien op sommige plekken geen waterplanten, het vervuilde grondwater zou er omhoog komen.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze singel in de Rietkampen groeien op sommige plekken geen waterplanten, het vervuilde grondwater zou er omhoog komen. © Eigen foto

Gifcocktail in grondwater Ede-Zuid: opruimen gaat nog honderd jaar duren

EDE - Het grondwater in Ede-Zuid is vervuild met een cocktail van giftige stoffen. Vooral een hoge concentratie sulfaat, maar ook zware metalen als zink en nikkel en zeer giftige chloorverbindingen. Mogelijk zit er zelfs dioxine in de grond, dat bij het RIVM op de lijst Extreem Risicovolle Stoffen staat. Dit is in een van de peilbuizen aangetroffen.

11 reacties

 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Iedereen uit de omgeving weet al 50 jaar hoe erg de vervuiling bij de Enka was...en dan nu gaan we ineens de vermoorde onschuld spelen terwijl er volop gebouwd wordt? Dit zaakje stinkt aan alle kanten en riekt naar grote fraude.
 • Guus Smid

  9 maanden geleden
  Ik heb het artikel met zeer gemengde gevoelens gelezen. Ben opgegroeid langs de open ENKA-sloot aan de Frankeneng. Heb als kind in de sloot gelopen om o.a. Onze hond te redden uit de grijs-zwarte blubber waar de damp altijd afsloeg. Ik zou graag in contact komen met anderen en b.v. Een advocaat om er eens over te spreken met elkaar. Blijkbaar wordt er nu niets gedaan op particulier niveau. Guus Smid
 • Kleinnagelbrink

  10 maanden geleden
  en voor wie werkt de industrie? voor de rest van ons toch vaak? hypocriete opmerking
 • vdAkker

  10 maanden geleden
  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er in ons land huizen gebouwd worden op zeer giftige grond waar kindjes gaan spelen!?
 • bartmo

  10 maanden geleden
  Steeds minder goede berichten uit Ede de laatste tijd.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

 2. Ernst Kuipers: Verwachting is dat daling deze zomer doorzet
  Play

  Ernst Kuipers: Verwach­ting is dat daling deze zomer doorzet

De Vallei