De schoorsteen van de Enkafabriek in Ede staat nog overeind. De fabriek sloot in 2002. Een forse grondwatervervuiling kruipt sindsdien onder Ede-Zuid door. Waterschap, gemeente en provincie willen die via een pijpleiding lozen in de Nederrijn bij Wageningen. Milieuorganisaties willen dat de vervuiling ter plekke wordt aangepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De schoorsteen van de Enkafabriek in Ede staat nog overeind. De fabriek sloot in 2002. Een forse grondwatervervuiling kruipt sindsdien onder Ede-Zuid door. Waterschap, gemeente en provincie willen die via een pijpleiding lozen in de Nederrijn bij Wageningen. Milieuorganisaties willen dat de vervuiling ter plekke wordt aangepakt. © BOEi

Raad van State buigt zich over lozen vervuild Edes grondwater in Nederrijn

WAGENINGEN - Mooi Wageningen stapt naar de Raad van State om te proberen het lozen van verontreinigd grondwater uit Ede in de Nederrijn bij Wageningen tegen te houden. Stichting Milieuwerkgroepen Ede doet naar alle waarschijnlijkheid mee, maar houdt nog een kleine slag om de arm.

3 reacties

 • John Bluhmen

  8 maanden geleden
  En de door Vink gestorte grond dan?
 • Johann Janssen

  8 maanden geleden
  gebeurt dit ook onder verantwoordelijkheid van GL en D66. dat geeft toch wel te denken.
 • Will Esser

  8 maanden geleden
  Misschien een domme vraag maar wie gaat dit uiteindelijk betalen ?
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Hackers achterhalen inloggegevens Edese ambtenaar en versturen ‘grote hoeveelheden’ phishingmails

  Hackers achterha­len inloggege­vens Edese ambtenaar en versturen ‘grote hoeveelhe­den’ phishing­mails

  EDE - Het is hackers onlangs gelukt om met een nepmail de inloggegevens van een medewerker van de gemeente Ede te pakken te krijgen. Vanuit dat mailadres zijn vervolgens grote hoeveelheden nieuwe phishingmails naar willekeurige emailadressen verzonden, zowel binnen als buiten de gemeente. Daarom waarschuwt de gemeente Ede nu voor een phishingmail die vanuit een @ede.nl e-mailadres is verzonden.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei