Ale Sierksma (links) en Patrick van de Brug, de oude en de nieuwe voorzitter van volkstuincomplex Doctor Hartogsweg dat tegen het Enkaterrein aan ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ale Sierksma (links) en Patrick van de Brug, de oude en de nieuwe voorzitter van volkstuincomplex Doctor Hartogsweg dat tegen het Enkaterrein aan ligt. © William Hoogteyling

Vervuild grondwater gebruikt in moestuinen van Ede

EDE - Het grondwater in Ede-Zuid is vervuild met een gifcocktail. Is het dan wel veilig om sla en aardbeien uit eigen moestuin te eten? ‘Ja’, zeggen voorzitters van volkstuincomplexen volmondig. ,,Ik zou het niet doen”, waarschuwt een adviseur van Edese milieuclubs.

8 reacties

 • Overlord

  9 maanden geleden
  Ede, ooit parel van de Veluwe, kapotgemaakt door egotrippende burgemeesters en wethouders. Het ludieke centrum is kompleet verwoest door nieuwbouw van blokkendozen en nietszeggende winkelpuien.  Ooit was er de hangplek voor nozems op de prachtige markt met bomen. Ede is dood...
 • Gelderse Gravin

  9 maanden geleden
  In Ede wél...
 • Willem

  9 maanden geleden
  Nou de naam van de vervuiler staat er nog bij hoor, het is de Enka oftewel de Akzo die dit moet reinigen.
 • Willem

  9 maanden geleden
  De bult bij Arnhem ligt op een waterdicht zeil en is geen zwaar chemisch afval. En daar zijn ze toch ook niet al aan het bouwen of wel soms?
 • Gelderse Gravin

  9 maanden geleden
  Ede, dorp aan de hei....Ede leek zo mooi voor jou en mij. Gevlucht uit de grote stad naar Ede....dat had wel wat. Gezonde lucht, mooie bossen, aangelegde paden om met de kinderen te crossen. Bewegen en verbinden, daar konden wij ons zó in vinden. Fijn huis, ruimte en goede buurt, maar bovenal iedereen gezond. Wonen wij nu op ernstig vervuilde grond. Een grote droom was een kleine moestuin, maar ook die mooie wens ligt in puin. Ik wil hier zo snel mogelijk vandaan, waren wij maar nooit naar de gelukkigste gemeente van ons land gegaan !

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

De Vallei