De Enka-wijk in Ede.
Volledig scherm
De Enka-wijk in Ede. © Herman Stöver

Voorbereiding aanleg pijpleiding vervuild Edes grondwater gaat door ondanks juridische stappen milieuorganisaties

PODCASTEDE - De aanleg van de pijpleiding die nodig is om verontreinigd Edes grondwater bij Wageningen in de Nederrijn te kunnen lozen, gaat door. Dit ondanks dat Stichting Milieugroepen Ede en Mooi Wageningen naar de Raad van State stappen om die te stoppen.

3 reacties

 • Jack van Dijk

  6 maanden geleden
  Ik hoop echt dat BASF/ENKA hier alsnog zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat een slimme jurist toentertijd in het contract heeft gezet dat ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben betekent niet dat je nu in je kantoor kan blijven zitten alsof er niets aan de hand is. Tijden zijn veranderd en deze bedrijven pretenderen tegenwoordig wel hart voor het milieu te hebben. Het slaat natuurlijk ook nergens op dat je gif in de Rijn gaat lozen onder het mom van dan wordt het voldoende verdund.
 • Pablo De Brito

  7 maanden geleden
  Tja, wat moet je hier nog zeggen.dom dom dom. Dit gaat te lang duren om die chemische troep weg te halen. Zo wie zo misschien in 2023. Dan is het al weg gesijpelt naar het Binnenveld. Dus gewoon afgraven en afpompen in tank wagens. En weg ermee . Tja en dan ? 😐
 • Kees van Eijk

  7 maanden geleden
  En wij moeten er alles aan doen om het milieu te beschermen. En zij mogen het gewoon in de rivier dumpen . Hoe geloofwaardig kom je dan nog over🥵🥵
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei