Volledig scherm
PREMIUM
Wim Daniëls. © Peter de Jong Fotografie

Schrijver Wim Daniëls: 'Nedersaksisch als erkende taal is symboolpolitiek'

Het Nedersaksisch krijgt extra erkenning als taal, maar daarmee is het Nedersaksisch niet gered, denkt de Brabantse taaldeskundige en schrijver Wim Daniëls. ,,Het is symboolpolitiek.”

Wat vindt u ervan dat Nedersaksisch een officiële taal wordt?

,,Het is een achterhoedegevecht. Met weliswaar een overwinning, maar het blijft een achterhoedegevecht. Je kunt het Nedersaksisch hiermee echt niet redden. Je krijgt nu wat geld, onder meer voor onderzoek waarmee je kunt laten zien hoe de taal vroeger heeft gefunctioneerd. Maar het is ondenkbaar dat het lukt om de taal weer nieuw leven in te blazen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    LIVE | NEC zonder Druijf op zoek naar eerste uitzege in vijf maanden

    NEC kan zondagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam tegen Sparta na vijf maanden weer een uitduel winnen. Na de zege op Telstar (0-3), 17 oktober vorig jaar, verloor NEC zes uitduels op rij. Daarna bleven de Nijmegenaren negen duels ongeslagen. Maar de vier uitwedstrijden in die reeks eindigden in een gelijkspel. Door de ongeslagen reeks is de gevallen grootmacht in de eerste divisie na de winterstop bezig aan een opmars. Die leidde de club naar de negende plek op de ranglijst.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
20:45
DuitslandDUI
away logo