André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’

videoAndré van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking.  Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij. ,,Ik ook. Maar ik doe dat wel in de overtuiging dat ook ik verantwoordelijk ben om die vrijheid van ons door te geven aan de nieuwe generatie. Want, het is al vaak gezegd, vrijheid is niet vanzelfsprekend.”

12 reacties

 • E Kersjes

  2 weken geleden
  Beste redactie. Er staat een mooi artikel over de 4 mei herdenking op de Dam in de Gelderlander. Iedereen word benoemd echter waar wij ook van onder de indruk waren is het 19 jarig meisje Amara van der Elst die een spoken world-voordracht deed. We zouden het fijn vinden als u alsnog aandacht aan haar wil besteden. Zeker omdat wij het fijn vinden dat ook de jeugd op deze manier meedoet aan deze broodnodige herdenking. http://vr.gr. Nico en Lies
 • Chris Braak

  2 weken geleden
  Wat een schitterend mens ben je toch André van Duyn! Meest indrukwekkende 4 mei toespraak ooit, wat mij betreft.
 • Simon van Es

  2 weken geleden
  Prachtige woorden van een bijzonder en mooi mens.
 • Han Geertsen

  2 weken geleden
  Stil en emo....
 • Marion B³chner

  2 weken geleden
  Het was een bijzonder mooie toespraak, dank u wel!
 1. MS-patiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch

  De golfclubs had hij al in de kast gezet. Jan Dunnewind kon de swing niet meer maken. De progressieve Multiple Sclerose (MS) waaraan hij lijdt, heeft een streep door zijn golfcarrière gezet. Woensdag sloeg hij toch weer even een balletje bij Hooge Graven Golfclub Ommen. Want daar onderzoeken ze hoe ze met aangepaste materialen mensen met een lichamelijke beperking tóch kunnen laten golfen. ,,Raar gevoel om op een machine te vertrouwen, maar het lukt.”
 2. ‘Inge uit Holland’ een hit in Gent: met plezier drie kwartier wachten op bloemen
  PREMIUM

  ‘Inge uit Holland’ een hit in Gent: met plezier drie kwartier wachten op bloemen

  Elke week opnieuw staat er op zaterdag één lange rij op de Gentse Bloemenmarkt op de Kouter: bij ‘dat meisje onder de paraplu’. Dat meisje blijkt Inge van Aalst (26) te heten. En ze reist elke week vanuit Katwijk, een autorit van zo'n 2,5 uur. Waarom net haar bloemen zoveel succes hebben? ,,Ze zien eruit alsof je ze zelf in een veld bijeen hebt gezocht”, lacht Van Aalst met een diploma in de rechten.
 1. Automobilist botst op boom in Nijmegen en raakt gewond
  Play

  Automobi­list botst op boom in Nijmegen en raakt gewond

 2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw