Hans Ariëns met de naalden van zijn gedenktekens bij de klokkentoren van het huidige verzorgingshuis Mooi-Land in Doorwerth.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Ariëns met de naalden van zijn gedenktekens bij de klokkentoren van het huidige verzorgingshuis Mooi-Land in Doorwerth. © Gerard Burgers

Arnhemmer Hans richt gedenkteken op voor slachtoffers van strafkamp Scharnhorst: ‘De bewaker schoot net zo makkelijk mensen als konijnen’

DOORWERTH - De dwangarbeiders Leendert Veenbrink uit Ede en Gijsbert Jansen uit Renkum werden op 10 februari 1945 achterhaald toen ze het beruchte Duitse Arbeitslager Scharnhorst op Mooi-Land in Doorwerth wilden ontvluchten. Bewaker Franz Kratzl executeerde hen met een nekschot.  

1 reactie

 • Albert van der Broek

  1 week geleden
  ""Hij werd in 1953 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf maar kwam in 1958 al vrij. "" Wanneer 'herdenken' we deze gang van zaken eens? En zoeken we uit welke belang en waanzin gediend was met al die prettige regelingen voor misdadigers.
 1. Corona nekt opnieuw komst veteranen bij herdenking van Slag om Arnhem
  PREMIUM

  Corona nekt opnieuw komst veteranen bij herdenking van Slag om Arnhem

  Corona nekt opnieuw de komst van veteranen bij de herdenking van de Slag om Arnhem in september. ,,Zoals de situatie nu is met corona kun je ervan uitgaan dat er geen veteranen komen”, zegt voorzitter Roger Beets van de Stichting Airborne Herdenkingen. ,,Tenzij er toch nog versoepelingen volgen die hier verandering in brengen. Maar dat is zeer onzeker en hangt af van de situatie hier en in het Verenigde Koninkrijk.”
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Arnhem e.o.