Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Waarom online pesten zo makkelijk is en wat we ertegen kunnen doen

donders wondersNIJMEGEN - De anonimiteit en grote sociale afstand in hedendaagse online sociale interacties lijken wangedrag en een gebrek aan empathie te versterken. Waarom is het online makkelijker om mensen te negeren, bekritiseren of belachelijk te maken?

3 reacties

 • M VDZ.

  2 weken geleden
  Ook ik zie dat online pesten steeds meer wordt. Het begint al op de basisschool. Kinderen die al erg vroeg een Smartphone krijgen, en via WhatsApp en tiktok anderen leuke, maar helaas ook vervelende berichten sturen.Pubers en volwassenen idem dito. Ik heb de laatste jaren helaas zelf moeten ervaren, wat online pesten veroorzakt: mijn Smartphone werd gehakt, en vier jaar lang heeft een persoon al mijn berichten gelezen en deze aan ontallige personen binnen Nijmegen en omgeving doorgespeelt. :-(((
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Het viel me in de late jaren 90 al op dat met email mensen minder vaak hun afspraken nakwamen en je zelfs gingen ghosten, dan voorheen, toen je je afspraken nog persoon tot persoon of via de telefoon maakte. Alsof die mensen via internet niet echt meer waren, dus dan voelde je je ook minder schuldig. En wat online pesten betreft, ik weet niet of het helpt, maar als iemand op internet je uitscheld, negeer het gewoon. Wat kan jou het schelen wat iemand die je niet kent tegen je zegt?
 • tinus aardsen

  2 weken geleden
  Wat we kunnen doen? Die pesters heel hard aanpakken!! pesten heb je levenslang last van, maar dat hebben die pesters geen last van, die denken dat het heel stoer is, dat ze heel wat zijn als ze dat doen. als ik zie dat iemand gepest word, dan pak ik je echt heel hard aan! want pesten is niet stoer!!
 1. Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluchtig: politie schakelt landelijke tv in

  Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluch­tig: politie schakelt landelijke tv in

  NIJMEGEN - Er hadden doden kunnen vallen bij de nachtelijke brandstichting in een woning aan de Uiverplaats in Nijmegen op 17 januari. De bewoners, moeder en twee kinderen, schrokken net op tijd wakker en konden zichzelf redden maar het huis raakte zwaar beschadigd. Ondanks stevige pogingen van de politie om de dader te achterhalen - er zijn ook videobeelden van de brandstichting - is er nog geen verdachte opgepakt. Daarom schakelt de politie Opsporing Verzocht in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Puppy kopen online? Hier moet je op letten
  Play

  Puppy kopen online? Hier moet je op letten

 2. Vrouw onder invloed veroorzaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven
  Play

  Vrouw onder invloed veroor­zaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven

Nijmegen e.o.