Anton (84) zag in zijn scootmobiel slechts een glimp van de tunnel in Dieren

videoDIEREN - Een glimp van de gloednieuwe tunnelbak. Meer kreeg de 84-jarige Anton Schurink in zijn scootmobiel niet te zien. De man in het oranje hesje was onverbiddelijk: mensen met een beperking mochten er zondag bij de feestelijke inwijding van de Traverse Dieren niet in omdat ze de doorstroming zouden kunnen belemmeren. 

,,Meneer Schurink heeft gisteren toch geprobeerd de tunnel in te gaan, maar hij is tegengehouden. Voor hem een enorme teleurstelling, want hij had zich er enorm op verheugd. Hij heeft als Dierenaar het hele project in zijn dorp op de voet gevolgd’’, zegt Jolanda Hendriksen van verpleeghuis Beverode in Dieren waar Schurink woont.

Gehandicaptenraad

Quote

Ik stap hiermee naar het College voor de Rechten van de Mens, want hier wordt een complete groep uitgeslo­ten.

Jelle Berends, Voorzitter Gehandicaptenraad Doesburg

De Traverse Dieren is een tunnelbak die zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in het dorpje aan de IJssel. Na jaren van planmakerijen en drie jaar graven en bouwen was gisteren de open dag voor het publiek.

Ook voorzitter Jelle Berends van de Gehandicaptenraad Doesburg kwam niet verder dan het oranje hesje. ,,Ik kan toch zeker zelf wel inschatten of iets veilig voor mij is. Ik stap hiermee naar het College voor de Rechten van de Mens, want hier wordt een complete groep uitgesloten’’, vindt Berends.

Omdat het later rustiger werd, mochten mensen met een beperking 's middags toch de tunnelbak in. ,,Ik begrijp de teleurstelling, maar de tunnelbak is nog steeds een bouwplaats. Dan moeten wij de veiligheidsrisico's inschatten, hoe pijnlijk dat voor sommige ook is’’, zegt projectmanager Max Schurink.

Hij gaat bekijken of er zaterdag voor de opening een moment is waarop hij mensen met een beperking tegemoet kan komen.

Volledig scherm
Open dag tunnelbak Traverse Dieren. Mensen met een beperking waren niet welkom. © Erik van 't Hullenaar
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.