Volledig scherm
De Hoofdstraat in Velp wordt weer beter bereikbaar nu ook de reconstructie van het tweede deel van de Arnhemsestraatweg klaar is. © archieffoto Marc Pluim

Arnhemsestraatweg in Velp open, tunnel Dieren 's avonds dicht

VELP/ DIEREN - De hoofdrijbaan van de Arnhemsestraatweg in Velp gaat vanaf maandag weer open voor verkeer. Het centrum van Velp wordt daardoor weer beter bereikbaar. De tunnelbak van de Traverse in Dieren gaat juist een week lang dicht, in de avond en de nacht.

De oplevering van het tweede deel van de Arnhemsestraatweg, vanaf de rotonde tot aan het viaduct in de A12 tussen Arnhem en Velp is onderdeel van de reconstructie van de Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en Nordlaan. Die startte begin dit jaar. Het eerste deel van de Arnhemsestraatweg vanaf de Hoofdstraat tot aan de rotonde was begin mei klaar. Begin oktober moet de hele reconstructie klaar zijn.

Twee weken geleden begon de aanleg van de riolering onder de kruising van de Schonenbergsingel en de Beethovenlaan. Als die klaar is, wordt het tweede gedeelte van de Daalhuizerweg voorzien van nieuwe riolering en opnieuw ingericht. 

Riolering 

Op de parallelweg tussen het viaduct in de A12 en de Rozenhagelaan wordt vanaf deze maandag een nieuwe riolering gelegd. Er komt ook een nieuw trottoir en een nieuwe asfaltlaag. 

Zowel op de parallelweg als op de Daalhuizerweg moet het verkeer vanaf 22 augustus weer kunnen rijden. Twee dagen daarvoor begint de vervanging van de huisaansluitingen op het hoofdriool in de Nordlaan. Die gaat er dan ongeveer een maand uit voor het verkeer. 

Maandagavond begint in Dieren het laatste werk aan de tunnelbak. Bij de ingangen worden een toplaag en wegbelijning aangebracht. Ook krijgen de wanden geluidwerende platen. Het werk duurt tot en met zondag. In die periode wordt de bak van 19.00 uur tot 6.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.