Bouw stationsgarage Dieren vordert snel

DIEREN - Zo was er niks te zien, zo stond ze er ineens. Bij het station van Dieren is in tien weken een reusachtige parkeergarage voor 345 auto's uit de grond gestampt. Het werk is nog niet af, maar de contouren van het gevaarte veranderen niet meer. Komend voorjaar moet de garage opengaan.

De hoge snelheid is voor de bouwers heel gewoon. De staanders en leggers van het stalen skelet van de garage komen rechtstreeks uit de fabriek. Hetzelfde geldt voor de 'kanaalplaten' die de onderste verdieping afdekken en als bodem dienen voor de bovenste, tweede verdieping. Voorafgaande aan de constructie van het gebouw hoefde alleen een gat van een meter uitgegraven te worden, om de garage enigszins verdiept te kunnen bouwen. Het bouwwerk is lang, maar laag.

In de Gelderlander van 23 december (ook te zien in de e-paper) een reportage over de bouw van de parkeergarage bij station Dieren. 

Volledig scherm
Parkeergarage Traverse Dieren in aanbouw. vlnr: Martin Kloppenburg, proces manager Gemeente Rheden, Purcy van Es, uitvoerder Ballast Nedam en Frenky Prins, commercial manager Ballast Nedam Parking. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.