Volledig scherm
PREMIUM
Wilke Schoemaker en Joop Zijlstra ontmoeten elkaar in een adellijke omgeving. © Raphael Drent

De adel heeft het altijd weer gedaan

De VerzoeningKerst is bij uitstek de tijd van verzoening. De Gelderlander brengt die mensen en hun standpunten aan tafel, die afgelopen jaar lijnrecht tegenover elkaar leken te staan. Tijd voor een goed gesprek. Deel 3: Joop Zijlstra vs Wilke Schoemaker

Wie zitten er aan tafel?

Wilke Schoemaker uit Rhenen: Landgoedbeheerder, bewoner van Hof te Dieren, sinds 12,5 jaar beheerder van de Gelderse en Zuid-Hollandse bezittingen van Twickel.

Joop Zijlstra uit Ellecom: Voormalig raadslid in Eindhoven voor CDA en Eindhoven met Stip, veelschrijver.

De Kwestie

Ellecommer Joop Zijlstra ageert onophoudelijk tegen landgoederen (en de bijbehorende adel) in het algemeen en landgoed Hof van Dieren in het bijzonder.

De 85-jarige strijdt al jaren tegen het landgoed Hof te Dieren. 

Het is een bijzonder moment: burgeractivist Joop Zijlstra die aan tafel gaat zitten bij beheerder Wilke Schoemaker. Op de voormalige verkeersweg op Hof te Dieren, die nu als fietspad fungeert.  Terwijl Schoemaker de koffie inschenkt, kijkt Zijlstra (85) onwillig om zich heen. 

,,Ik heb geen problemen met die man, wat doe ik hier eigenlijk?” Schoemaker moet lachen. Misschien eens praten over de haast wekelijkse ingezonden brief in huis-aan-huisblad De Regiobode, waarin Zijlstra Hof te Dieren (en ook wel landgoed Middachten) zwartmaakt?

Volledig scherm
Wilke Schoemaker van landgoed Hof te Dieren en rechts Joop Zijlstra. © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.