Volledig scherm
PREMIUM
De dorpsas ter hoogte van de Gazellefabriek op een archieffoto. Door een betere inrichting kan deze verbinding prettiger worden voor fietsers en voetgangers. © Marc Pluim

Dieren krijgt komende jaren zijn dorpsas

DIEREN - De Kruisstraat, Spoorstraat en Wilhelminaweg moeten de komende jaren omgebouwd worden tot een voor iedereen herkenbare dorpsas van Dieren. Door een betere inrichting van deze in elkaars verlengde liggende straten moet een prettigere verbinding ontstaan voor fietsers en voetgangers tussen Dieren-Zuid en de rest van het dorp.

De straten die de dorpsas moeten gaan vormen, verbinden een aantal voor Dieren karakteristieke punten met elkaar. De as loopt van de veerstoep aan de IJssel via het horecapleintje, de Spoorstraat, het openbaarvervoerknooppunt, de Gazellefabriek, het winkelcentrum tot aan de Dierense Speeltuin. Door deze verspreid liggende punten beter met elkaar te verbinden, worden de aantrekkelijkheden van het dorp geaccentueerd en beter bereikbaar. Dit is goed voor de inwoners zelf, maar ook voor het bedrijfsleven en het toerisme.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.