Volledig scherm
Reizigers op station Arnhem. Foto ter illustratie. © ANP

Drie dagen geen trein tussen Arnhem en Zutphen door klus in Dieren

DIEREN/ ARNHEM - Vanwege het verwijderen van de spoorwegovergang aan de Kanaalweg in Dieren, rijden er van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober de gehele dag geen treinen tussen Arnhem en Zutphen. De overgang maakt plaats voor een tunnel.

Treinreizigers wordt aangeraden de Reisplanner van de Nederlandse Spoorwegen te raadplegen voor een reisadvies op maat. Tussen Arnhem en Zutphen rijden snelbussen. De extra reistijd wordt ingeschat op een kwartier tot een half uur. Tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort rijden wel treinen van Arriva.

Bouwkuip

De spoorwegovergang op de Kanaalweg in Dieren maakt plaats voor een tunnel. Tijdens de spoorstremming wordt de overgang weggehaald en worden voor het project 'Onderdoorgang Kanaalweg Dieren' alvast de eerste damwanden geslagen, zodat een bouwkuip kan worden gemaakt. 

De tunnel is onderdeel van het omvangrijke project Traverse Dieren. De gemeente Rheden, de provincie Gelderland en spoorbeheerder ProRail werken daarin samen om de stationsomgeving in Dieren op te knappen. Ook worden er maatregelen genomen om de verkeersdoorstroming in Dieren te bevorderen.

Zorgen

In de Rhedense politiek zijn zorgen over de situatie tijdens de werkzaamheden aan de Kanaalweg. PvdA-raadslid Henk Valburg drong eerder deze maand bij het Rhedense college van burgemeester en wethouders aan op maatregelen. Door de afsluiting van de overgang raken andere straten en wegen overbelast, is zijn vrees.

Voor het afsluiten van de overgang en het slaan van de damwanden is een zogenoemde buitendienststelling van 76 uur nodig. Daardoor rijden ook op een werkdag geen treinen, iets dat ProRail waar mogelijk wil voorkomen. ,,Maar in dit geval is het echt nodig", zegt een woordvoerder.

De spoorbeheerder maakt van de situatie gebruik door ook elders op het traject Arnhem-Zutphen werkzaamheden uit te voeren. Zo worden bij station Dieren wissels vervangen, wordt in Brummen een overweg vernieuwd, worden diverse seinen aangepast en plaatst ProRail in De Steeg een nieuwe bovenleidingmast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.