Volledig scherm
PREMIUM
Wencel Maresch op de passerelle bij station Dieren, met uitzicht op de verdiepte Burgemeester De Bruinstraat. © Gerard Burgers

‘Dwars door Dieren’ vertelt het verhaal van de Traverse, van 1922 tot nu

DIEREN - ‘Dwars door Dieren’ heet het boek dat Spankerenaar Wencel Maresch schreef over de totstandkoming van het verkeersproject Traverse Dieren. Vanaf zaterdag is het te koop.

Het moest maar eens uit zijn, want het verkeer door Dieren werd te druk. Rijkswaterstaat, gemeente en provincie maakten in samenspraak een plan voor een rondweg. Konden daar voortaan al die automobielen en karren met paarden over. We schrijven 1922.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.