Volledig scherm
PREMIUM
Wencel Maresch op de passerelle bij station Dieren, met uitzicht op de verdiepte Burgemeester De Bruinstraat. © Gerard Burgers

‘Dwars door Dieren’ vertelt het verhaal van de Traverse, van 1922 tot nu

DIEREN - ‘Dwars door Dieren’ heet het boek dat Spankerenaar Wencel Maresch schreef over de totstandkoming van het verkeersproject Traverse Dieren. Vanaf zaterdag is het te koop.

Het moest maar eens uit zijn, want het verkeer door Dieren werd te druk. Rijkswaterstaat, gemeente en provincie maakten in samenspraak een plan voor een rondweg. Konden daar voortaan al die automobielen en karren met paarden over. We schrijven 1922.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaarheidskliniekjes: arts Oosterbeek deel van netwerk
    PREMIUM

    Meer huisartsen hadden eigen vruchtbaar­heids­kli­niek­jes: arts Oosterbeek deel van netwerk

    OOSTERBEEK / VELP - De Oosterbeekse huisarts die in de jaren 80 een eigen vruchtbaarheidskliniek runde, stond niet alleen. Hij maakte deel uit van een netwerk van drie tot vier artsen in de regio Arnhem, die in hun praktijk ook kunstmatige inseminatie toepasten bij vrouwen met een kinderwens. Net als de Oosterbeekse huisarts gebruikten deze collega’s vers donorzaad om ongewenst kinderloze stellen te helpen.

Arnhem e.o.