Volledig scherm
PREMIUM
Wencel Maresch op de passerelle bij station Dieren, met uitzicht op de verdiepte Burgemeester De Bruinstraat. © Gerard Burgers

‘Dwars door Dieren’ vertelt het verhaal van de Traverse, van 1922 tot nu

DIEREN - ‘Dwars door Dieren’ heet het boek dat Spankerenaar Wencel Maresch schreef over de totstandkoming van het verkeersproject Traverse Dieren. Vanaf zaterdag is het te koop.

Het moest maar eens uit zijn, want het verkeer door Dieren werd te druk. Rijkswaterstaat, gemeente en provincie maakten in samenspraak een plan voor een rondweg. Konden daar voortaan al die automobielen en karren met paarden over. We schrijven 1922.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.