Eindelijk is de tunnel in Dieren open: de proef op de som

videoDIEREN - Er is lang over gepraat, er is zo'n 100 miljoen euro in gestoken maar nu is het dan zover: eindelijk is de tunnelbak in Dieren klaar en mag het verkeer erdoor.

Geen stoplichten en kruisingen meer, verkeer kan vrij doorstromen langs station Dieren. Daar is ook een brug gekomen, de passarel. Het was er zaterdag een komen en gaan van Dierenaren die met eigen ogen wilden zien hoe het veelbesproken bouwwerk is uitgepakt.

Rustiger

Jos de Wildt vindt dat nu al te merken is dat het rustiger gaat worden in Dieren. ,,Het stroomt echt vlotter door, zoals ook de bedoeling was."

George Diepenmaat vindt dat het nog te vroeg is om al conclusies te trekken omdat het werk nog lang niet is afgerond. In zijn ogen is er met geld gesmeten en was er een veel goedkopere oplossing denkbaar geweest: een tunnel onder het spoor bij de Harderwijkerweg en bij het kanaal bij Spankeren. ,,Maar het is in de loop der jaren vooral voor de provincie Gelderland een prestigeproject geworden, het was niet meer tegen te houden.’’

Graafmachines

Renate van Brederode denkt ook dat het nog afwachten is de tunnel echt voor meer rust in Dieren gaat zorgen. ,,Ze zeggen ook dat het een mooi plein gaat worden op het tunneldeksel maar dat kun je je nu niet voorstellen met al die graafmachines die nog bezig zijn."

Gelderlander-verslaggever Piet Venhuizen die in Dieren dicht bij de passarel woont, wilde wel eens weten hoe het nu is om door de pas geopende tunnel te rijden en nam de proef op de som. In bovenstaande video geeft hij commentaar tijdens de rit.

Volledig scherm
Dieren heeft een nieuwe tunnel die veel bekijks trekt. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.