Volledig scherm
De Traverse in Dieren. De tunnel onder de spoorwegovergang in de Kanaalweg is onderdeel van het project. © Rolf Hensel

Er wordt in Dieren een tunnelbak onder het spoor geschoven, en dat is live te volgen

DIEREN - Wie wil zien hoe de tunnelbak in de Kanaalweg in Dieren onder het spoor geschoven wordt, kan volgende week komen kijken, meldt de provincie Gelderland. Van vrijdag 22 tot en met maandag 25 maart wordt er aan de tunnel gewerkt. Vanwege de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

De tunnel is onderdeel van verkeersproject Traverse Dieren, dat vorige maand officieel geopend verklaard werd. De Traverse is al in gebruik genomen, maar nog niet het hele project is af. Het plaatsen van de tunnelbak onder het spoor is een moment waar aannemer BAM Infra naartoe gewerkt heeft. De afgelopen maanden zijn damwanden geplaatst en is er grond afgegraven aan de zuidkant van het spoor.

Tunnelmoot

Het plaatsen van de zogenoemde tunnelmoot gebeurt op zaterdag. Het gevaarte heeft een gewicht van 1200 ton. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen begint het schuiven rond 15.00 uur, maar als alles meezit kan dat ook vroeger worden.

De werkzaamheden starten op vrijdagavond 22 maart rond 21:00 uur en gaan door tot en met maandagochtend 25 maart 05:00 uur. Het hele weekend zijn er activiteiten bij de Kanaalweg. De activiteiten zijn te volgen via een livestream op de site van het project. Er is ook een kijklocatie op de hoek van de Zuider Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.