Hiske Feenstra (rechts, met achter zich haar zoon Kris, steekt bij Ellecom de Zutphensestraatweg over om bij de verderop gelegen fietstunnel te kunnen komen. Links Freek te Brinke.
Volledig scherm
PREMIUM
Hiske Feenstra (rechts, met achter zich haar zoon Kris, steekt bij Ellecom de Zutphensestraatweg over om bij de verderop gelegen fietstunnel te kunnen komen. Links Freek te Brinke. © Erik van 't Hullenaar

Fietsers vaak in de knel in het Traversegebied in Dieren

DIEREN - Freek te Brinke en Hiske Feenstra van de Fietsersbond Rheden-Rozendaal zijn ontevreden. De voorzitter en de secretaris van de Fietsersbond Rheden-Rozendaal zeggen dat de ontwerpers van Traverse Dieren de fietsers vergeten lijken te zijn. Hun kritiekpunten op een rij, met soms een reactie van Traverse-organisatie of gemeente.

7 reacties

 • Fietser

  2 jaar geleden
  Met de speedpedelec rijd ik komend vanuit Ellecom op de weg waardoor oversteken van nog maar 1 weghelft een stuk minder gevaarlijk is dan vanaf het fietspad waar je twee weghelften over moet. Het gevaar komt daar van automobilisten die mijn 45 km niet snel genoeg vinden binnen de kom en daar over de doorgetrokken streep inhalen. Voor een SP'er is de tunnel veiliger dan wanneer de weg moet worden genomen.
 • Jan

  2 jaar geleden
  Ronduit gevaarlijk is de oversteek voor fietsers van de Wilhelminaweg naar de Spoorstraat. Achteropkomende auto's hebben daar voorrang, dus moet je als fietser je hoofd bijna 180 graden draaien om het verkeer te kunnen zien. Vooral voor ouderen is dat behoorlijk lastig. Het zou beter zijn als de fietsers daar voorrang kregen. Kosten: een likje verf op het wegdek en hooguit één verkeersbord. 
 • Eusie

  2 jaar geleden
  Toch benieuwd wat het alternatief is. Het enige alternatief dat ik ken, is langs de tunnel fietsen. Dus bij de verkeerslichten oversteken. Ook dan kom je bij hetzelfde kruispunt met de Doesburgsedijk uit. Inmiddels doorgegeven dat lantaarnpaal nummer 7 niet brandt wanneer de andere lantaarnpalen dat wel doen.
 • Jelle

  2 jaar geleden
  Veel meisjes en dames mijden nu al de route van en naar de Doesburgsedijk via de nieuwe fietserstunnel en vice versa. Het is nl. een sociaal onveilige route: afgelegen, stil en betrekkelijk donker.
 • Jelle

  2 jaar geleden
  In het plan Traverse zijn de fietsers nooit integraal onderdeel geweest van de oplossing; zij zijn verworden tot een noodzakelijke 'sluitpost'. Vandaar de huidige houtje-touwtje situaties.
 1. Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'
  Play

  Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'

 2. Twee geparkeerde auto's gaan in vlammen op in Tiel
  Play

  Twee geparkeer­de auto's gaan in vlammen op in Tiel

Arnhem e.o.