Volledig scherm
Traverse Dieren. De tunnel moet het verkeer sneller door Dieren voeren. © Rolf Hensel

Het verkeer in Dieren krijgt begin april op twee plekken te maken met hinder

DIEREN - Begin april zijn er op twee plaatsen verkeersafsluitingen in Dieren. Van 3 april tot 27 april zijn er werkzaamheden aan het Stationsplein tussen de Middelhovenstraat en de Spoorstraat. Vanaf 9 april tot augustus wordt de Edybrug, ter hoogte van de Kanaalweg bij Spankeren vervangen. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

De afsluitingen hebben te maken met Traverse Dieren, het project dat de doorstroming van het verkeer in het dorp moet verbeteren. Vanaf 3 april wordt op het Stationsplein een nieuw riool aangelegd en wordt de rijbaan opnieuw bestraat. Dit betekent dat gedurende vier weken geen gemotoriseerd verkeer noch fietsverkeer mogelijk is tussen de Middelhovenstraat en de Spoorstraat. Er is een omleiding via de Prinsenstraat. Om te zorgen dat mensen toch zo goed mogelijk kunnen doorrijden wordt de weg tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Edybrug

De Edybrug over het Apeldoorns kanaal wordt tussen 9 april en augustus vervangen. De nieuwe brug wordt breder en er komen stoplichten. Auto’s en vrachtwagens worden tijdelijk omgeleid via de Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. De fietsdoorsteek naar de Van Rensselaerweg wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en voetgangers van en naar Spankeren worden tijdelijk omgeleid via de Spankerensebrug.

Planning

De werkzaamheden zijn naar verwachting in augustus klaar. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waardoor de planning moet worden bijgesteld. Met de hulpdiensten is overlegd. Zij kunnen overal komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.