Volledig scherm
De bouw van de tunnel voor de Traverse Dieren op archiefbeeld. © Rolf Hensel

Nog even behelpen in Dieren na opening tunnelbak dwars door het dorp

DIEREN - Doorgaand verkeer door Dieren kan vanaf volgende week zaterdag 16 juni de nieuwe tunnelbak in de N348 gebruiken. De eerste weken blijft het behelpen voor met name bestemmingsverkeer binnen Dieren. Dat moet ook door de tunnel omdat de kruispunten bovengronds worden aangepakt.

De provincie Gelderland heeft daarom gewaarschuwd voor extra drukte in de tunnel. Bovendien zal het verkeer moeten wennen aan de nieuwe situatie, wat ook voor extra oponthoud kan zorgen.

Lokaal verkeer in Dieren blijft in de nabije toekomst bovengronds, doorgaand verkeer gaat de tunnelbak in. 

Volledig scherm
© Provincie Gelderland

Maar zeker tot eind deze maand moeten ook Dierenaren en weggebruikers die in het dorp moeten zijn, door de tunnel. De kruising Harderwijkerweg is tot eind juni in onderhoud, die met de Wilhelminaweg nog een maand langer.

Het verkeer dat vanuit de richting Arnhem het dorp in wil, moet dus omrijden via de tunnelbak en vervolgens via de Kanaalweg zijn weg vinden. Wie Dieren uit wil, moet dat ook via de Kanaalweg doen. Voetgangers kunnen het spoor via de Harderwijkerweg blijven oversteken.

Automobilisten die vanuit Dieren zuid richting Dieren noord willen, rijden via de Zutphensestraatweg en de Kanaalweg.

Volledig scherm
© Provincie Gelderland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.