Volledig scherm
Rob Elferink (links) begin oktober op de Doesburgsedijk samen met eigenaar Xiang wei Shi van Chinees restaurant Mijn Vriend, die zijn actie steunt. © Marc Pluim

Onderzoek naar consequenties afsluiting Doesburgsedijk in Dieren

DIEREN - Alvorens volgend jaar de Doesburgsedijk in Dieren al of niet af te sluiten, laat de Rhedense gemeenteraad eerst de consequenties van beide mogelijke beslissingen onderzoeken. Dit heeft de raad gisteravond unaniem besloten.

Het aangekondigde onderzoek is het regelrechte gevolg van de actie van Dierenaar Rob Elferink, die de voorgenomen afsluiting in de gemeenteraad op de agenda wist te krijgen. Hij deed dat door middel van een burgerinitiatief (een door een aantal burgers ondertekend voorstel), waarin hij vroeg te onderzoeken of de dijk open kan blijven, ook al heeft de raad al in 2013 het voornemen uitgesproken hem te sluiten. Het echte besluit moet nog wel genomen worden.

Tegenstander

Twee weken geleden betoonde verkeerswethouder Dorus Klomberg zich nog een regelrechte tegenstander van openhouden. Het verkeersproject Traverse Dieren is immers juist opgezet om het doorgaande verkeer door het dorp door een tunnel te leiden. Verkeer dat vanaf de Doesburgsedijk komt, kan daar niet in, maar moet door het dorp zijn weg vervolgen.

Het was daarom een verrassing dat de volledige gemeenteraad een motie had opgesteld met het verzoek aan het college beide opties te onderzoeken. Daarmee wil de raad de zorgen van Elferink en de zijnen honoreren, zo blijkt uit de tekst. Bovendien: het besluit over al of niet afsluiten hoeft pas medio volgend jaar genomen te worden, als Traverse Dieren afgerond is (afgezien van de spoorwegtunnel op de Kanaalweg). Het onderzoek, dat op 1 mei klaar moet zijn, garandeert een goed onderbouwde beslissing.

Ellecomsedijk

De raad besloot ook een onderzoek te doen naar toename van de geluidsoverlast op de Ellecomsedijk voor bewoners van de Hofstetterlaan en Dalstein in Ellecom. Ook eventuele oplossingen moeten aan de orde komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.