‘Operatie Tunnelbak’ in Dieren gemist? Bekijk hier de timelapse van de megaklus

VideoDIEREN - Tientallen mensen waren er zaterdag live getuige van hoe in Dieren een tunnelbak van 1,2 miljoen kilo op zijn plek onder het spoor werd geschoven. Wie dat spektakel heeft gemist, kan nu de hele operatie bekijken in de bovenstaande timelapse, gemaakt door spoorbeheerder ProRail.

De werkzaamheden op de hoek van de Zuidelijke Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat begonnen al vrijdag en duurden tot maandagochtend. De tunnel is onderdeel van verkeersproject Traverse Dieren, dat vorige maand officieel geopend verklaard werd. Om publiek te bedienen, was zaterdag een speciale oplegger geplaatst, zodat belangstellenden de operatie goed konden volgen.

Volledig scherm
Toeschouwers op een speciale oplegger bij het plaatsen van de tunnelbak onder het spoor Dieren-Zutphen, zaterdag. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.