‘Operatie Tunnelbak’ in Dieren gemist? Bekijk hier de timelapse van de megaklus

VideoDIEREN - Tientallen mensen waren er zaterdag live getuige van hoe in Dieren een tunnelbak van 1,2 miljoen kilo op zijn plek onder het spoor werd geschoven. Wie dat spektakel heeft gemist, kan nu de hele operatie bekijken in de bovenstaande timelapse, gemaakt door spoorbeheerder ProRail.

De werkzaamheden op de hoek van de Zuidelijke Parallelweg en de Burgemeester Willemsestraat begonnen al vrijdag en duurden tot maandagochtend. De tunnel is onderdeel van verkeersproject Traverse Dieren, dat vorige maand officieel geopend verklaard werd. Om publiek te bedienen, was zaterdag een speciale oplegger geplaatst, zodat belangstellenden de operatie goed konden volgen.

Volledig scherm
Toeschouwers op een speciale oplegger bij het plaatsen van de tunnelbak onder het spoor Dieren-Zutphen, zaterdag. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.