Volledig scherm
Wethouder Dorus Klomberg bij zijn auto in de nieuwe parkeergarage van Dieren. Hij heeft de garage zojuist geopend. © Gerard Burgers

Parkeergarage bij station Dieren is open voor publiek

DIEREN - Wethouder Dorus Klomberg (D66) heeft maandagochtend de nieuwe parkeergarage geopend bij het station van Dieren. Hij deed dat door met zijn eigen auto de parkeergarage binnen te rijden.

De eerste echte parkeerders kwamen nauwelijks vijftig minuten laten. Tien minuten voor de garage openging voor het publiek, reden André en Marjo Weel uit Dieren naar binnen. ,,Uit nieuwsgierigheid", vertelt Marjo Weel. ,,We reden in de buurt en dachten: we gaan eens kijken of we er al in kunnen. Zijn we de eersten? Wat leuk."

Parkeerdruk

De parkeergarage is gebouwd om de parkeerdruk in de wijken rondom station Dieren te reduceren. Dieren is een intercitystation aan de lijn Zwolle-Roosendaal en is voor veel bewoners van de Achterhoek en de Veluwe het startpunt van hun reis. 

De entree tot de parkeergarage aan de Harderwijkerweg wordt geregeld door verkeerslichten. Deze zijn in de afgelopen dagen gemonteerd. De lichten, die verbonden zijn met de spoorwegovergang, regelen ook de passage van het verkeer over de spoorwegovergang op de Harderwijkerweg.

Tunnelbak

De parkeergarage is een onderdeel van het project Traverse Dieren, dat een betere doorstroming door Dieren beoogt. Vorige week werd al de open tunnelbak door het dorp in gebruik genomen. Vanaf september wordt gewerkt aan de bouw van een tunnel onder het spoor door op de Kanaalweg.

Volledig scherm
André en Marjo Weel uit Dieren waren de eerste gebruikers van de nieuwe parkeergarage in hun dorp. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.