Volledig scherm
Parkeergarage Dieren in aanbouw in december 2017. vlnr: Martin Kloppenburg, proces manager Gemeente Rheden, Purcy van Es, uitvoerder Ballast Nedam en Frenky Prins, commercial manager Modupark / Ballast Nedam. © Marc Pluim

Parkeergarage Dieren gaat pas in juni open

DIEREN - De parkeergarage bij station Dieren gaat niet eerder open dan in juni, ook al zijn de bouwwerkzaamheden waarschijnlijk eind april al klaar. 

Gekozen is voor een later tijdstip, omdat de garage eerder niet goed toegankelijk is vanwege werkzaamheden aan de Harderwijkerweg. Daar komt de ingang van de garage.

Aanvankelijk was het de bedoeling de nieuwe parkeergarage meteen na afronding van de bouw open te stellen. Dan zou ook meteen begonnen worden met de herinrichting van het plein aan de noordkant van het station, dat nu dagelijks volgeparkeerd staat met auto's. In de toekomst zijn daar alleen nog automobilisten welkom die passagiers voor de trein komen afzetten.

Omleiding

De werkzaamheden op de Harderwijkerweg in mei hebben te maken met de afbouw van het Traverseproject, de ondertunneling van de Burgemeester De Bruinstraat. Zo wordt de nieuwe weg aangelegd waarlangs automobilisten over de tunnel naar de Harderwijkerweg kunnen. De spoorwegovergang bij het begin van de Harderwijkerweg gaat verschillende keren enkele dagen dicht. Het verkeer wordt dan omgeleid.

De opening van de parkeergarage wordt uitgesteld, omdat de gemeente het belangrijk vindt dat de garage vanaf het begin optimaal toegankelijk is. Tijdens een afsluiting van de overweg is dat niet het geval; het verkeer kan dan alleen uit de richting Laag-Soeren erheen. Voor verkeer vanuit de richting Ellecom-Doesburg zouden ingewikkelde omleidingsroutes moeten worden aangegeven.  

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Parkeergarage Dieren in aanbouw. © Piet Venhuizen

Verhaal gaat verder onder de foto.

Bovendien zou een tijdelijke verkeerslichtinstallatie moeten worden geïnstalleerd. De definitieve installatie komt in juni. Deze regelt voor auto's zowel de in- en uitgang van de garage als de spoorwegovergang. In feite vormen beide verkeersbewegingen met elkaar een kruispunt: komt de ene stroom op gang, dan moet de andere wachten. 

Informatiebijeenkomst

Op 6 en 7 april zijn in het informatiecentrum van de Traverse aan het begin van de Dierense Spoorstraat informatiebijeenkomsten over de afbouwwerkzaamheden van de Traverse. Dan wordt ook bekendgemaakt wanneer welke wegafsluitingen zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.