Volledig scherm
De nieuwe tunnelbak van Traverse Dieren. © Erik van 't Hullenaar

Tunnelbak Traverse Dieren gaat dicht voor laatste werkzaamheden

DIEREN - De tunnelbak van Traverse Dieren gaat maandag 30 juli tot en met en met zondag 5 augustus iedere dag dicht van 19.00 tot 06.00 uur. Dat vanwege afrondende werkzaamheden die bij tunnel plaatsvinden. Verkeer dat normaal gesproken over de N348 komt, wordt omgeleid.

Dat gebeurt vlak voor de ingangen van de tunnelbak.

Zo worden automobilisten die vanaf de A348 vanuit Arnhem richting Dieren/Eerbeek en Zutphen rijden  omgeleid via de N317 richting Doesburg. Zij komen vervolgens over de Doesburgsedijk, Harderwijkerweg, Imboslaan en Kanaalweg (N786). Mensen die vanuit Zutphen naar Arnhem moeten, nemen aankomende week na 19.00 uur de omgekeerde route.

Wie Ellecom via de Zutphensestraatweg in wil rijden, wordt omgeleid via de A348 richting De Steeg. Verkeer dat Ellecom via dezelfde route verlaat, kan dat alleen doen in de richting van Arnhem en Doesburg.

Toplaag en wegbelijning

De Provincie Gelderland verzoekt automobilisten gebruik te maken van de omleidingsroutes en de snelheid te minderen. ,,Dit is veiliger voor weggebruikers én wegwerkers. Het volgen van officiële omleidingsroutes draagt ook bij aan het voorkomen van overlast voor omwonenden.’’

Bij de tunnelbak van Traverse Dieren worden de komende dagen een toplaag en wegbelijning aangebracht. Ook hangen er straks geluidswerende platen aan de wanden van de doorgang. Volgens de provincie zijn de werkzaamheden voorlopig de laatste aan de tunnel, die vorige maand feestelijk werd geopend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.