Volledig scherm
Hulpdiensten in de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg. © Theo Kock

Verhuurder van woning met koolmonoxide: ‘Geen reden om aan te nemen dat er iets mis was met de cv-ketels’

DOESBURG - Dat er woensdagochtend een man in Doesburg overleed door koolmonoxidevergiftiging, betekent niet dat buurtbewoners zich zorgen hoeven te maken. Dat stelt Woonservice IJsselland, de woningcorporatie die in de Hanzestad ruim tweeduizend woningen verhuurt. 

,,Er is geen enkele reden om aan te nemen dat er iets mis was met de cv-installatie", zegt directeur-bestuurder Saskia Hakstege. ,,Wij verlenen natuurlijk alle medewerking aan het onderzoek. De toedracht wordt nog onderzocht. Onze allereerste zorg ligt bij de slachtoffers en hun familie. En mocht er onrust in de buurt zijn, dan willen we die op korte termijn zoveel mogelijk wegnemen.”

Quote

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat er iets mis was met de cv-installa­tie

Saskia Hakstege, Bestuurder Woonservice IJsselland

Gezin in twee woningen

Volledig scherm
Woonservice IJsselland © DG

Volgens de informatie van Hakstege bewoont het gezin uit Ethiopië sinds 2015 de twee woningen aan de Monseigneur Bekkerslaan in Doesburg. Vanwege de grootte van het gezin - een vader, moeder en twaalf kinderen - zijn de twee woningen via een binnendeur met elkaar verbonden. ,,Zo zijn de huizen uitermate geschikt voor dit gezin. Het is best een bijzondere oplossing, maar de bewoners waren er heel blij mee.”

De woningen maken deel uit van een groter complex van in totaal 71 woningen. Hakstege is vanavond ook aanwezig bij de bijeenkomst voor buurtbewoners (19.30 uur bij SC Doesburg) om eventuele onrust weg te nemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers