Volledig scherm
De zoekactie naar de een van de roeiers zaterdagmiddag. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Leden Jason zoeken steun bij elkaar na roei-ongeluk

ARNHEM Het bestuur van de Arnhemse roeiclub Jason houdt zondag een bijeenkomst voor leden. Dit naar aanleiding van het roeiongeluk zaterdagochtend in Huissen. Daarbij kwamen twee leden om.

In het clubhuis van Jason aan de Westervoortsedijk in Arnhem ligt een condoleanceregister. Leden van het bestuur zullen aanwezig zijn en ook Slachtofferhulp is aanwezig voor wie daar behoefte aan heeft, schrijft voorzitter Erik Metz op de website van de vereniging. 'Wij zijn als bestuur zeer aangeslagen door dit vreselijke nieuws. We denken op de eerste plaats aan de slachtoffers en hun familieleden.'

Tot nader bericht wordt er niet meer geroeid en ook de andere activiteiten zijn stilgelegd.

Het bericht op de website van de roeivereniging:

Beste leden van de vereniging,

Vanochtend zijn we opgeschrikt door het vreselijke nieuws dat een roeiboot, die door vijf van onze leden werd bestuurd, is verongelukt. Daarbij zijn de levens van twee van onze leden te betreuren. De drie andere personen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Wij zijn als bestuur zeer aangeslagen door dit vreselijke nieuws. We denken op de eerste plaats aan de slachtoffers en hun familieleden.

Als bestuur begrijpen we heel goed dat iedereen graag wil weten welke leden het betreft. Op dit moment willen we daarover geen mededeling doen, omdat in de eerste plaats daarover met de familie moet worden overlegd.

Wat de oorzaak van het ongeluk is geweest, wordt onderzocht door de politie. Daarover wordt door ons dan ook geen verdere mededeling gedaan.

We kunnen ons voorstellen dat dit nieuws ook voor u een vreselijke schok moet zijn.

Het bestuur biedt de gelegenheid om morgen (zondag) samen te komen bij Jason om steun bij elkaar te zoeken en het condoleanceregister te tekenen. U bent hier via de e-mail voor uitgenodigd.

Tot nader bericht wordt er niet meer geroeid en ook de andere activiteiten zijn stilgelegd.

Namens het bestuur van RV Jason,

Erik Metz, voorzitter

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.