Volledig scherm
Op de Nederrijn bij Huissen sloeg zaterdagochtend de kano om. © ANP

Twee Arnhemmers omgekomen bij roei-ongeluk bij Huissen

HUISSEN - De twee mannen die zaterdag omkwamen bij het roei-ongeluk op de Nederrijn bij Huissen komen uit Arnhem. De slachtoffers zijn 60 en 71 jaar. Beide roeiers waren lid van de Arnhemse roeivereniging Jason.

De boot van de mannen sloeg zaterdagochtend rond 09.40 uur om. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De landelijke eenheid van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.

Bij het ongeluk kwamen allevijf de roeiers die in de boot zaten in het water terecht. De andere slachtoffers zijn twee mannen van 47 en 49 uit Arnhem en een 48-jarige vrouw uit Doorwerth. Zij konden alledrie zelf uit het water komen. Eén van de mannen moest worden gereanimeerd en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De anderen zijn ook naar het ziekenhuis vervoerd. De Doorwerthse is inmiddels weer thuis.

Verklaringen

Volgens een brandweerwoordvoerder spreken de lezingen van getuigen over wat er precies is gebeurd elkaar tegen. Pontbaas Sjaak Eggenhuizen van het Looveer zegt dat de roeiboot, komend vanaf de kant van Pannerden, door een fout van de stuurman tegen een ponton is geklapt, dat verankerd ligt in het water voor betoncentrale Schraven, en daardoor is omgeslagen. 

Een andere getuige zegt dat de roeiers tegen een scheepje zijn gevaren dat midden in de rivier ligt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.