Volledig scherm
Zoekactie naar de roeiers. © ViWa Media

Tweede dode roeidrama Huissen gevonden

HUISSEN - Ook het lichaam van de tweede vermiste roeier is zaterdagmiddag gevonden in de Nederrijn in Huissen. 

Het lichaam is gevonden op zo'n 50 meter van de plek waar de boot omsloeg, bij twee vrachtschepen. 

Zaterdagochtend sloeg daar een roeiboot met vijf opvarenden om. Twee van hen wisten op eigen kracht uit het water te komen, een ander is gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. De overige twee roeiers raakten daarna vermist. Een grote zoekactie werd op gang gezet. 

Het lichaam van de eerste roeier werd eerder zaterdagmiddag al gevonden. Dat lichaam werd gevonden bij vrachtschepen in de buurt van het Pannerdensch Kanaal. Om ook de andere vermiste roeier te vinden, werden de twee vrachtschepen leeg geruimd en omhoog gebracht. Daardoor konden duikers het water daar beter doorzoeken.  

De roeiers zijn ervaren leden van de Arnhemse roei- en zeilvereniging Jason. Ze hadden reddingsvesten om, maar zijn vermoedelijk door de sterke keerstroming onder de vrachtschepen gezogen. 

Het scheepvaartverkeer komt inmiddels langzaam weer op gang. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe