Volledig scherm
Schoonmaakactiviteiten op wegen Hatertse en Overasseltse Vennen. © Caroline Westgeest

Brandweer waarschuwt: schadelijk zuur op Nijmeegse wegen

UpdateNIJMEGEN - De brandweer waarschuwt om de wegen die afgezet zijn rond de Hatertse- en Overasseltse vennen, omdat daar drugsafval ligt, niet te betreden. Er ligt mierenzuur, een stof die wordt gebruikt voor het maken van drugs. Dit zuur kan vervelende brandwonden veroorzaken. Inmiddels is een aantal wegen weer open. 

,,In de lucht is het zuur niet schadelijk, maar als je het aanraakt wel’’, laat een woordvoerster van de brandweer weten. Als iemand toch in contact is gekomen met het zuur, dan moet het goed worden afgespoeld met water, adviseert de brandweer. Ook bij honden kan het wonden veroorzaken. Als die er doorheen is gelopen moeten de pootjes goed afgespoeld worden.

Volledig scherm
De wegen met drugsspoor die worden schoongemaakt. © Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Voertuigen en personen probeerden woensdagochtend desondanks toch op de afgezette wegen te komen , maar de brandweer verzoekt dringend om dat niet te doen. ,,We zijn nog aan het schoonmaken en daar willen we niet bij gehinderd worden. Daarnaast willen we ook niet dat het verder wordt verspreid.’’

Inmiddels zijn enkele wegen weer open. Het gaat om de St. Walrickweg, Loksheuvelseweg en Vosseneindseweg. De andere wegen zijn nog gesloten. 

Het drugsafval is alleen op verharde wegen terechtgekomen. De brandweer is zeker tot woensdag 12.00 uur bezig met de schoonmaak. Daarna moeten zij metingen verrichten om te kijken of het weer veilig is de wegen te betreden. Eventueel moet er daarna nog meer schoongemaakt worden. 

Ramen en deuren in de omgeving kunnen overigens gewoon open blijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.