Derde drugsvondst in de regio op één dag

Update/VideoNIJMEGEN-  Aan het Korenpad in Nijmegen achter de Pompekliniek op een bedrijventerrein zijn 41 vaten met grondstoffen voor de productie van drugs gevonden, zo meldt de politie via Twitter. 

De stoffen die in de vaten zaten worden nu afgevoerd voor verder onderzoek. Per vat kon er 220 liter aan vloeistof worden opgeslagen. De politie weet niet of alle 41 vaten ook vol zaten.

De politie werd eerder op de avond getipt over dit pand, dat naast een autobedrijf ligt. De eigenaar van het autobedrijf meldt er niks mee te maken te hebben.

Volledig scherm
© Persbureau Heitink

Of er verbanden zijn met het drugsspoor van vanmorgen in de wijk Weezenhof is niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijke verbanden, gezien de recente ontwikkelingen.

Meerdere vondsten

Al eerder deze avond werd er ook een straat afgezet in Elst, omdat er mogelijk een kleine vrachtwagen met vaten vol drugsafval was gevonden.

Vanmorgen werd in de wijk Weezenhof in Nijmegen een 9 kilometer lang spoor schoongemaakt dat bestond uit mierenzuur. Een stof die wordt gebruikt tijdens de productie van drugs. Ook hier was een kleine vrachtwagen gedumpt in de wijk met vaten vol chemicaliën.

De vondst vanavond aan het Korenpad is de derde in zeer korte tijd in dezelfde regio.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.