Wandelaars met hond bezorgd om drugsspoor Hatertse Vennen

VideoNIJMEGEN - Wandelaars bij de Hatertse- en Overasseltse Vennen maken zich zorgen over de schadelijkheid van het drugsafval dat hier vannacht geloosd is. Onder andere de Nijmeegse Caroline Westgeest vraagt zich af of haar hond er iets aan overhoudt. De brandweer waarschuwt mensen de afgezette wegen niet te betreden, omdat er het schadelijke mierenzuur ligt.

Volledig scherm
Bij hond Loulou, een Friese Stabij van 11,5 jaar worden de poten gewassen. Loulou was vanochtend met baasjes Gerfien Woestenburg (l) en Caroline Westgeest om 8 uur wandelen in de Hatertse Vennen en is mogelijk in aanraking gekomen met gedumpt drugsafval. © Paul Rapp

,,Het is een vreselijke stank. Wij zijn er onwetend doorheen gelopen met het uitlaten van de hond’’, vertelt de bewoonster van de aanpalende wijk Weezenhof. ,,Op de terugweg kwamen we de brandweer tegen die ons waarschuwde. Ze waren alles met zout water aan het spoelen en borstelen. Bij thuiskomst hebben we de poten van onze hond gepoetst. Die zaten onder het afval. Meteen die stank weer. Hopelijk houdt ze er niets aan over.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.